Familjen Fermskog


Vi är en hästgalen familj bestående av två vuxna och två barn. Vi har i dagsläget sjutton hästar. Lite andra djur har det också hamnat här. Det är två hundar, två kaniner, en katt och fem hönor och en tupp.

onsdag 9 mars 2011

Spackel ...

... har det gått åt en hel del.
Nu är det iallafall NÄSTAN färdigspacklat i hela huset. Det enda som är kvar att spackla är bakom elementen (som ska tas bort så fort fogmassan i köket har torkat tillräckligt länge, så att vi kan koppla in golvvärmen) i vardagsrummet.
Annat som har hänt är att en fläktkåpa har byggts, och all köksinredning blivit klar.
Vi håller på att kakla (med fusktegel) ovanför diskbänk och på fläktkåpa. Magnus hade dock sådan tur att det tog slut på plattor, så han fick ledigt för dagen.
Garderoberna i sovrummet har kommit på plats också.
Imorgon ska väggarna i hobbyrum och trapphus slipas, så får vi se om jag hinner med något mera. Typ slipa väggar i hall, kök, skafferi, matsal och vardagsrum ...
Det enda riktigt jobbiga projekt som är kvar nu är trappan, där allt ludd som satt under linoleumen ska tas bort på något (förmodligen slitsamt) vis. Sedan ska trappan slipas och vaxas, och mellan trappstegen ska det målas. Där har vi nämligen låtit linoleumen sitta kvar, vi insåg att vi inte orkade slipa där också.

Bild lånad av Google.Virre- med träningsvärk i fingrarna.

2 kommentarer:

 1. Halloj!

  Jag antar att det även sitter en massa gamalt lim kvar efter mattan. Om så är fallet så kan jag ge er ett litet tips. Det finns något som heter Limtvätt som man kan köpa i färgaffären som löser upp det gamla limmet och luddet. Det kan spara några timmars slipande.

  // Mia

  SvaraRadera
 2. Magnus har köpt något medel som de rekommenderade i färgaffären, vad det hette vet jag inte. (Har inte kollat.)
  Om det nte funkar ska vi definitivt kolla upp ditt tips! Tack!

  SvaraRadera